הביצה והתרנגולת

הביצים מהוות נתח נכבד בתפריט של בית ממוצע בישראל. בין אם הן חלק מארוחת הבוקר, הערב או כמרכיב במתכון (עוגות, פשטידות, קציצות ועוד).

לרוב נוח לנו לאסוף מן המדף את החבילה הקרובה וכל שמטריד אותנו הוא האם כל הביצים שלמות באותה הקופסא.

אני מעוניינת לנצל את הבמה הזו ולכתוב מספר דברים חשובים לכל אוכלי הביצים שבינינו.

אני מודעת לעובדה שלא לכולם יהיה נוח לקרוא את הכתוב. מכוון שאני חושבת שיש פה שני אלמנטים חשובים מאוד ,הן הבריאותי והן האידיאולוגי, בחרתי להתעכב בכל זאת על העניין.

נתחיל בהיבט האידיאולוגי שהוא הקשה לקריאה למרות שאני מקמצת בפרטים עבורכם. העובדות מראות כי חיי תרנגולת מצויה הינם חיים קשים ורוויי סבל. כאשר התרנגולות מוכנסות לכלובים הצפופים המכונים "כלובי סוללה" הן נידונות לחיי צפיפות קשים בהם לכל תרנגולת יש מרחב שאינו עולה על 20 ס"מ לכל היותר. במרחב הקטן הזה הן נמצאות ללא כל יכולת לפרוש כנף, לישון,להתגונן מפני תרנגולות אלימות החיות במחיצתן,  לבחור את מזונן ולמיינו מן הקרקע ולהטיל ביצים באופן פרטני כשם שתרנגולות עושות בטבע. אין שום קשר בין האופן בו הן חיות למילה 'טבע' למעשה!

בנוסף, ופה אני מכניסה את ההיבט הבריאותי, התרנגולות מקבלות כמויות גדולות של הורמונים ותרופות כדי לשמור על בריאותן. שכן בתנאים שהזכרתי קודם לכן, התרנגולות עלולות לחלות בקלות ואף להדביק תרנגולות נוספות השוהות במחיצתן. מחלה עלולה להתפשט כ"אש בשדה קוצים" בלולים ולאחרונה אף דווח כי בארה"ב הורדו מן המדפים כמויות אדירות של ביצים מחשש לסלמונלה בדיוק מהסיבה הזו. בלולים חופשיים סיכויי התרנגולות לחלות קטנים ועם זאת הצורך במתן תרופות המזיק לבריאות האדם יורד גם הוא. השהייה במרחב החופשי גורמים למטילות הרבה פחות סטרס וכך מערכת החיסון שלהן מצויה במצב טוב יותר. התרנגולות שמואכלות במזון אורגני, טבעי ועשיר יותר מן המזון החסכוני המקובל בתעשיית לולי הסוללה, מניבות ביצים איכותיות בהרבה המכילות כמויות של ויטמינים, מינראלים וחומצות שומן בתוכן.  כך שלמעשה כולם מרוויחים מהעניין. אז למה לא לשתף פעולה ולשים את הדעת עוד כמה רגעים לפני שלוקחים את התבנית מהמדף?

ותודה לאורי שהעיר את תשומת ליבי לנושא חשוב זה.

מוזמנים לשתף ב...

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

אולי יעניין אותך גם...

מעט על פירות יבשים

בחג  זה נהוג לאכול מכל פירות הארץ בצורתם המיובשת. ישנם הבדלים משמעותיים בין שיטות ייבוש הפירות ואף בתוך קטגוריית  "שיטות הייבוש הטבעיות" אפשר לעשות הבדלים: בקטגוריה זו

להמשך קריאה »

קטנים בתרמילים

הן מכונות גם "פולים" והן משפחה מגוונת מאוד שבה הזרעים נמצאים בתוך תרמילים וניתנים לאכילה. משפחה זו מונה יותר מ-600 סוגים. הכירו את הקטניות: לרוב

להמשך קריאה »

אור על העור

עורנו ועור פנינו בפרט הם כרטיס הביקור שלנו כלפי חוץ, הם הדבר הראשון שאנו מציגים בין אם נרצה ובין אם לא. כיוון שהעור הוא האיבר

להמשך קריאה »

הגיגים, כתבות ומתכונים בנושא מחלות, בריאות ואורך חיים

היכולת להקנות אורח חיים נכון ובריא עבור אנשים שביכולתם להעביר את זה הלאה למשפחתם וקרוביהם היא שליחות אמיתית בעיני.

העדפות אישיות
מתכונים מיוחדים