החורף – המשך. מה עוד הוא מביא איתו?

מה שקרוי בפי העם "הצטננות" אינה אלה קבוצה שלמה של מחלות קלות הנגרמות על ידי קרוב ל-200 סוגים שונים של נגיפים. ברוב המקרים הצטננות פוקדת את האף והגרון בלבד, בכל זאת האף הוא המבוא הראשון של מערכת הנשימה, והשקדים שבגרון מהווים את המחסום הראשוני בדרך למערכת הנשימה התחתונה.

הסימפטומים תלויים בסוג הנגיף שגרם למחלה והם משתנים: עיטוש, אף דולף, כאבי גרון, צרידות, שיעול ולעיתים גם חום ותחושת חולי כללית בגוף.

אצל ילדים וקשישים ואנשים שמערכת החיסון שלהם אינה תקינה יכולות מחלות אלו להיות משמעותיות הרבה יותר ואף לגרום לסיבוכים.

ישנן המון "תרופות סבתא" שיש להן היום ביסוס מדעי כלשהו ויכולות להיות לעזר רב: שימוש באדים בתוספת של שמנים אתריים כגון איקליפטוס רגיל או לימוני, לבנדר ועוד שעוזרים למערכת הנשימה.

שום – הידוע בכינויו "האנטיביוטיקה של הטבע" יכול להוות עזר במלחמה כנגד חיידקים ווירוסים שונים. לאכול אותו בצורתו הטבעית זו הדרך היעילה ביותר, אך אם אין זו אפשרות עבורכם, ניתן לחתוך שן שום לארבע ולבלוע כמו כדור עם כוס מים.

בצל ודבש גם הם יעילים מאוד ויש להם יכולת ריפוי וחיטוי מצוינת בכל הקשור לליחה ושיעול. חליטות תה כמו קמומיל, טיליה, אכיניציאה והידרסטיס (חותם הזהב) טובות גם הם לחיזוק כללי של מערכת החיסון. לדלקות גרון ניתן לקנות כדורי אבץ למציצה מס' פעמי ביום. כמובן ידועה השפעתו של ויטמין סי אותו ניתן לקחת גם למניעה וגם כטיפול . כוס מיץ תפוזים או אכילתו של התפוז אינה מספקת כמות מספיקה של הוויטמין.

בהרבה מן המקרים כחלק מהטיפול הקונבנציונאלי ניתנת האנטיביוטיקה. טיפול זה אולי יקצר את זמן הדלקת הנוכחי, אך יגרום להישנות של דלקות בעתיד כי האנטיביוטיקה בפעולתה מסלקת את החיידק ואינה מאפשרת לגוף לייצר נוגדנים כדי להיות מוכן לפעמים הבאות. וכך הוא חשוף וזקוק לעזרה במקום להיבנות ולהתחזק. (כמובן שכל מקרה לגופו ונתון לשיקולים נוספים)

בזמן מחלה, איכלו מעט מזון קל לעיכול כגון: מרקי ירקות, ירקות מאודים ואורז. צאו מהמחשבה המוטעית כי כדי להחלים צריך כוח שאותו משיגים באוכל. זהו מיתוס. כשתחלימו תפתחו שוב תיאבון בריא ותוכלו להשלים את החסר.

מוזמנים לשתף ב...

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

אולי יעניין אותך גם...

מעט על פירות יבשים

בחג  זה נהוג לאכול מכל פירות הארץ בצורתם המיובשת. ישנם הבדלים משמעותיים בין שיטות ייבוש הפירות ואף בתוך קטגוריית  "שיטות הייבוש הטבעיות" אפשר לעשות הבדלים: בקטגוריה זו

להמשך קריאה »

קטנים בתרמילים

הן מכונות גם "פולים" והן משפחה מגוונת מאוד שבה הזרעים נמצאים בתוך תרמילים וניתנים לאכילה. משפחה זו מונה יותר מ-600 סוגים. הכירו את הקטניות: לרוב

להמשך קריאה »

אור על העור

עורנו ועור פנינו בפרט הם כרטיס הביקור שלנו כלפי חוץ, הם הדבר הראשון שאנו מציגים בין אם נרצה ובין אם לא. כיוון שהעור הוא האיבר

להמשך קריאה »

הגיגים, כתבות ומתכונים בנושא מחלות, בריאות ואורך חיים

היכולת להקנות אורח חיים נכון ובריא עבור אנשים שביכולתם להעביר את זה הלאה למשפחתם וקרוביהם היא שליחות אמיתית בעיני.

העדפות אישיות
מתכונים מיוחדים