חליטות

חליטות צמחים

צמחי המרפא הם מטמון! צופנים בתוכם כל כך הרבה טוב והרבה מהם זמינים ממש מתחת לאף.

יש להם סגולות רפואיות רבות ויכולת לשפר את חיינו אם רק נדע כיצד להשתמש ובאיזה חלקים נמצאים החומרים הפעילים.

יש צמחים שהחומר הפעיל הוא בזרעים / בעלי הכותרת / בחלקי הגזע / בקליפות וכו. בכל חלק משתמשים אחרת על מנת להפיק את החומר הפעיל בו. למשל בקליפות הגזע או הענפים משתמשים על ידי מרתח שזה שונה מאשר חליטה בה משתמשים כשהחומר בחלקים רכים כמו עלים.

פה נדבר על חליטות שזו הדרך המוכרת והקלה ביותר לשימוש. למעשה זה כמו להכין כוס תה. השרייה של הצמח בכוס מים רותחים מספר דקות (5-10) עד שהצמח מפריש את החומר ולפעמים גם הצבע לנוזל.

זו דרך נהדרת להרוויח את כל הטוב שיש בצמחי המרפא (עלים ופרחים – החלקים הרכים של הצמח) וגם זו דרך לגוון את שתיית הנוזלים הטהורים במשך היום (שאינם מכילים קפאין וסוכרים).
במהלך השרייתם במים רותחים מספר דקות וניתן גם לכסות את הכוס בזמן.

לאחר מכן אם רוצים לשתות קר ניתן להוסיף מים קרים או לצנן ולאחסן במקרר ולשתות בהמשך. זה מאוד מרווה בקיץ וגם מאוד יפה להגשה כשהם חלק מהקנקן הצונן עם קןביות קרח למשל.

הצמחים הזמינים בגינות הציבוריות והביתיות ויש להם ערך רפואי רב הם:
רוזמרין – מאזן לחץ דם, מסייע לריכוז, משפר את תפקוד המוח, מונע נשירת שיער.
לימונית (זהו עשב הלימון) – אנטי דלקתי, עשיר בנוגדי חמצון, משפר מצב רוח ומעלה אנרגיה בגוף.
מרווה – טוב לכאבי בטן, תכונות אנטי אוקסידנטיות, מחזק חיסון, מאזן רמות סוכר.
לבנדר – מצויין לעור, מחטא, מרגיע את הנפש, נגד כאבי ראש ותומך ומאזן עיכול.

כמובן ישנם עוד רבים כמו הנענע, הלואיזה, גרניום עלי ורדים ועוד.

ממליצה להתרגל ולאמץ אותם לשתיה לפחות פעם ביום. שימו לב שהתייחסותי היא ללא המתקה כלשהי ששם כבר נוריד את הערך על ידי הוספת קלוריות מיותרות ריקות ומזיקות. על ידי תוספת של סוכר או סוכרזי.

עניין המתיקות היא ההרגל לגמרי כמו תוספת של מלח וניתנת לשינוי בהדרגה על ידנו.

מוזמנים לשתף ב...

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

אולי יעניין אותך גם...

מה בנוגע לחיטה?

החיטה היא דגן עתיק יומין ובסיסי בתזונתנו. היא משולבת בהמון מזונות בצורות שונות כגון: לחמים, קמחים צורות שונות של הדגן הגולמי (קוסקוס דק / גס

להמשך קריאה »

מנגל קצת אחרת

באירועי ברביקיו למיניהם, לרוב יש מנגל שמלא בחלקי בשר אדום ועופות מכל הסוגים. כידוע הבשר האדום בעייתי לאכילה בכמויות גדולות הן בשל איכותו (גידול הבקר)

להמשך קריאה »

רפואה מונעת מהי?

האם אתם מחכים שרכבכם יתקלקל כדי להביאו למוסך, או שאתם מגיעים לטיפולים שוטפים ע"מ למנוע זאת? האם עלה בדעתכם לתדלק את רכבכם בדלק שאינו מתאים

להמשך קריאה »

הגיגים, כתבות ומתכונים בנושא מחלות, בריאות ואורך חיים

היכולת להקנות אורח חיים נכון ובריא עבור אנשים שביכולתם להעביר את זה הלאה למשפחתם וקרוביהם היא שליחות אמיתית בעיני.

העדפות אישיות
מתכונים מיוחדים