מה זה טופו ומה עושים איתו?

מקורו של הטופו מפולי הסויה והוא מהווה מרכיב עיקרי וחשוב בתזונת ארצות המזרח.

אנחנו פוגשים אותו בחנויות הטבע ובסופר, רואים אותו מופיע ככוכב" טרנדי" בתפריטים וספרי בישול ולא תמיד מפנימים את יתרונותיו הרבים והאפשרות לשלבו במטבחנו. אז לכבוד זה אני מקדישה עוד פעם אחת לטופו כדי שנבין שכבודו (ויש לו) במקומו מונח:

הטופו הוא מוצר סויה שעבר התססה מסוימת. יש לו יתרונות תזונתיים רבים ואמנה חלק מהם לפניכם: יש בו כ-15 גרם חלבון והוא חלבון מן הצומח. כלומר אינו מכיל שומן רווי וכולסטרול כפי שחלבון ממקור מן החי מכיל. לכן הוא מתאים לשימוש במצבים של כולסטרול, שומנים בדם ונטייה למחלות לב. הוא מתאים גם לצמחוניים.

הטופו דל שומן ומתאים לתפריטים דיאטטיים בשל כך. אפשר לאכול כמות גדולה מבלי חשש לעודף קלוריות וסטייה מה"מותר" בתפריט.

זהו מזון עשיר בסידן שמקורו מן הצומח ועל כן הוא ספיג במלואו ע"י הגוף. לכן מתאים לסובלים מאוסטיאופורוזיס (בריחת סידן) ומניעתה. פולי הסויה מכילים חומרים דמויי אסטרוגנים המכונים "פיטואסטרוגנים" ונספגים בצורה טובה יותר בגוף לאחר שעברו תהליך של התססה והפכו אותם לטופו או טמפה . משתמשים בהם בעיקר להקלה בסימפטומים של גיל מעבר.

יתרה מזאת הטופו הוא מזון נקי מחומרי הדברה וחומרים כימיים אחרים, מצבעי מאכל וחומרי שימור. אין לו טעם מאוד מסוים ולא ריח. מכונה "ניטראלי" בתכונותיו ולכן קל מאוד לעבוד איתו במטבח ולשלבו במזונות שונים. הוא נוטה לספוג את הטעמים והריחות של המזונות אליהם מוסיפים אותו.

הוא פרווה ויתאים כתוספת לארוחה בשרית וחלבית כאחד.

אפשר פשוט לגרר אותו בפומפייה לתוך תערובות של קציצות, פשטידות, סלטים ומרקים והוא לא משנה את טעמם. לאחר הטיבול אי אפשר כמעט להבחין בהימצאו שם.

כמובן שאפשר ואף מומלץ להכין מתכונים רק על בסיס טופו ולהיות יצירתיים. אצרף מתכון כדי שתנסו ותראו כי אכן הטופו הוא מרכיב ידידותי במטבח וכדאי להתרגל שהוא פשוט יהיה שם.

מוזמנים לשתף ב...

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

אולי יעניין אותך גם...

מה בנוגע לחיטה?

החיטה היא דגן עתיק יומין ובסיסי בתזונתנו. היא משולבת בהמון מזונות בצורות שונות כגון: לחמים, קמחים צורות שונות של הדגן הגולמי (קוסקוס דק / גס

להמשך קריאה »

חליטות

חליטות צמחים צמחי המרפא הם מטמון! צופנים בתוכם כל כך הרבה טוב והרבה מהם זמינים ממש מתחת לאף. יש להם סגולות רפואיות רבות ויכולת לשפר

להמשך קריאה »

מנגל קצת אחרת

באירועי ברביקיו למיניהם, לרוב יש מנגל שמלא בחלקי בשר אדום ועופות מכל הסוגים. כידוע הבשר האדום בעייתי לאכילה בכמויות גדולות הן בשל איכותו (גידול הבקר)

להמשך קריאה »

הגיגים, כתבות ומתכונים בנושא מחלות, בריאות ואורך חיים

היכולת להקנות אורח חיים נכון ובריא עבור אנשים שביכולתם להעביר את זה הלאה למשפחתם וקרוביהם היא שליחות אמיתית בעיני.

העדפות אישיות
מתכונים מיוחדים