באירועי ברביקיו למיניהם, לרוב יש מנגל שמלא בחלקי בשר אדום ועופות מכל הסוגים.
כידוע הבשר האדום בעייתי לאכילה בכמויות גדולות הן בשל איכותו (גידול הבקר) והן בשל מרכיביו שומן רוויי בעיקר הוא מקושר לעליה במחלות של לב וכלי דם.
לאנשים שמעוניינים להנות מארוחת "על האש" קצת יותר קלילה אך עדין מכילה כמות חלבון גדולה ואייכותית יכולים להכין מגוון שיפודים עם ירקות ושילוב של קוביות גדולות של טופו (מומלץ להשרות את הטופו במרינדה של טריאקי , דבש ושום כמה שעות לפני כן או עם שמן זית ותבלינים.
הירקות שאפשר לשים על שיפוד הם מגוונים מאוד וצבעוניים ככל שניתן. כך מרוויחים את הויטמינים השונים שאופייניים לצבעים:
שרי, בצל סגול ולבן, זוקיני צהוב וירוק, פלפלים בכל הצבעים, קולורבי, ברוקולי (רק אם אתם אוהבים אותו קשה ומתפצח).
על המנגל ניתן לשים דגים שלמים ברשת שהושרו ברטבים לפני כן וגם כאלו שלא. אפשר להוסיף להם עשבי תיבול ושמן זית. זה פשוט מעדן!!
הכנת שיפודי דגים כמו קוביות סלמון שמכיל כמות גדולה של אומגה 3 וחלבון מרוכז וכן פירות ים (כמובן למי שאוכל).
זהו מזון קל לעיכול דל בשומן ובקלוריות ובעל כמות גדולה של זרחן, אבץ ויוד.
היוד הוא מינרל דל בתזונה היומית שלנו והוא מצויין לבלוטת התריס (נמצא גם באצות).
כמובן שלצד אלו תמיד יש מבחר סלטים של ירקות ודגנים (סלט טאבולה/ סלט קינואה ועוד).
מומלץ להפחית ככל שניתן בלחם ופיתות.
לבחור הכנת טחינה בייתית מלאה (ראו פוסט על הטחינה) ולא לרכוש סלט מוכן.
ניתן לשים לב כיצד יש לנו תמיד אפשרות לבחירה ומתוך כל העצה ניתן לאכול את הדברים נכונים עבורנו גם במתכונת חגיגות ואירועים.
תהנו!!