נעים להכיר – כוסמין

דגן שאינו מוכר ואינו נפוץ על שולחננו אך הוא זמין (נמכר בחנויות הטבע), טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. נא להכיר את – הכוסמין (SPELT):

הכוסמין, מכונה "אם החיטה" או "חיטה ראשונית", שייך למשפחת הדגניים, שהם מהווים את המקור העיקרי לאנרגיה בתפריטינו. זהו אחד הדגנים הקדומים ביותר בהם נתברכה ארצנו אך משום מה נעלם משדות הגידול. מוזכר בגמרא מס' פעמים. דומה מאוד לחיטה אך יש לו איכויות משלו.

קליפתו עבה במיוחד ומגינה על הדגן מפני חדירת חרקים ועל כן אין צורך בריסוס רב. הכוסמין עשיר יותר מהחיטה הנפוצה בחלבון,ויטמיני B ,מינראלים וסובין (שהוא סיב מסיס מים שחלק גדול ממנו ניתן לפירוק והטמעה ע"י הגוף).

בשוק ניתן למצוא מגוון מוצרים העשויים מכוסמין. כיוון שהוא מאוד דומה לחיטה, ניתן למעשה למצוא את רוב המוצרים שמוכרים לנו ועשויים חיטה, גם מכוסמין: קמח, אטריות, שקדי מרק, פתיתים, קרקרים, עוגות ועוגיות וכולם על בסיס כוסמין. בתפריטים רבים שאוסרים אכילה של חיטה ומוצריה, הכוסמין מהווה תחליף הולם ופותח אפשרויות רבות.

את הכוסמין ומוצריו ניתן למצוא בבתי הטבע השונים.

* דגן זה כמו החיטה מכיל גלוטן ולכן אסור לשימוש לחולי צליאק.

מוזמנים לשתף ב...

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

אולי יעניין אותך גם...

מה בנוגע לחיטה?

החיטה היא דגן עתיק יומין ובסיסי בתזונתנו. היא משולבת בהמון מזונות בצורות שונות כגון: לחמים, קמחים צורות שונות של הדגן הגולמי (קוסקוס דק / גס

להמשך קריאה »

חליטות

חליטות צמחים צמחי המרפא הם מטמון! צופנים בתוכם כל כך הרבה טוב והרבה מהם זמינים ממש מתחת לאף. יש להם סגולות רפואיות רבות ויכולת לשפר

להמשך קריאה »

מנגל קצת אחרת

באירועי ברביקיו למיניהם, לרוב יש מנגל שמלא בחלקי בשר אדום ועופות מכל הסוגים. כידוע הבשר האדום בעייתי לאכילה בכמויות גדולות הן בשל איכותו (גידול הבקר)

להמשך קריאה »

הגיגים, כתבות ומתכונים בנושא מחלות, בריאות ואורך חיים

היכולת להקנות אורח חיים נכון ובריא עבור אנשים שביכולתם להעביר את זה הלאה למשפחתם וקרוביהם היא שליחות אמיתית בעיני.

העדפות אישיות
מתכונים מיוחדים