תזונה ראשונית לתינוק

ישנה הסכמה גורפת שההזנה הטובה ביותר עבור התינוק היא חלב האם ולה יתרונות רבים ומגוונים.

הנקה אופטימאלית היא הנקה הנמשכת בחצי השנה הראשונה מרגע הלידה. בשלב זה מומלץ להתחיל לשלב מזונות נוספים. אך כמובן שהמשך הנקה במידה ושני הצדדים מעוניינים בכך (האם והתינוק) מבורכת.

ההתחלה כמו כל ההתחלות מלווה בחששות, התרגשות וצפייה. למעשה מערכת העיכול של התינוק עומדת לפגוש בפעם הראשונה מזונות אחרים מלבד חלב אימו (או התמ"ל שקיבל עד כה). המזון בשלב זה הוא  חוויה ראשונית כ"כ שלמעשה ממשיכה איתנו אח"כ כמסע ארוך עד סוף חיינו.

מה כדאי לתת בפעם הראשונה, איך הוא יגיב לזה, מתי משלבים מזונות נוספים, איזה מזונות עדיפים כראשונים ועוד שאלות מסוג אלו עוברות בראשה של כל אם לפחות עם ילדה הראשון.

סביב גיל 6-7 ח' מתחילים לשלב מזונות רכים כמו פירות וירקות מבושלים או מאודים אשר רוסקו ודוללו: בננה מעוכה, רסק תפוחים או אגסים (רצוי לבשל את הפרי כיוון שזה מקל על תהליך העיכול), בטטה, גזר.

במידה והתינוק אינו מעוניין יש לדחות את הניסיון בשבוע נוסף ולנסות שנית וכך הלאה. אין להוסיף סוכר או ממתיקים כלשהם כדי לגרום להם לטעום. מומלץ לדחות פירות הדר ועגבניות לגיל מאוחר יותר, סביב שנה.

אח"כ אפשר לעבור למרקמים "עבים" יותר כגון קרם אבוקדו, פירה תפו"א, ולדלל במיצי ירקות של מרקים למשל אם מתקשה לאכול.

מומלץ להעשיר את המחיות במרכיב שומני כגון: טחינה, ממרח שקדיה (שקדים), שמן זית. יש לזכור שחלב האם מכיל אחוז גבוה של שומן והוא חיוני להתפתחות. כשמתחילים להאכיל תינוק, חשוב לשמור על אחוזי שומן תואמים בתזונתו, וירקות ופירות בלבד אינם מסוגלים לספק אותו.

כמובן שהשלב הבא הוא תבשילי דגנים ודייסות. התוספת הזו היא סביב גיל 9-10 ח' ואיתה אפשר להכניס את הקטניות העדינות כדוגמת עדשים.

עוף ומוצריו ניתנים לשילוב אך פחות עדיפים על פי הנטורופתיה ומומלץ לשלבם לקראת גיל שנה בלבד.

ספקי החלבון יהיו ממקורות צמחיים: קטניות, טופו, שקדים ודגנים מלאים.
רעיון לשיק מזין לדוגמא: חלב אורז בבלנדר עם סילאן תמרים וכף שקדיה. אפשר לתת בבקבוק או בכוס. משביע ומזין!

מוזמנים לשתף ב...

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

אולי יעניין אותך גם...

מעט על פירות יבשים

בחג  זה נהוג לאכול מכל פירות הארץ בצורתם המיובשת. ישנם הבדלים משמעותיים בין שיטות ייבוש הפירות ואף בתוך קטגוריית  "שיטות הייבוש הטבעיות" אפשר לעשות הבדלים: בקטגוריה זו

להמשך קריאה »

קטנים בתרמילים

הן מכונות גם "פולים" והן משפחה מגוונת מאוד שבה הזרעים נמצאים בתוך תרמילים וניתנים לאכילה. משפחה זו מונה יותר מ-600 סוגים. הכירו את הקטניות: לרוב

להמשך קריאה »

אור על העור

עורנו ועור פנינו בפרט הם כרטיס הביקור שלנו כלפי חוץ, הם הדבר הראשון שאנו מציגים בין אם נרצה ובין אם לא. כיוון שהעור הוא האיבר

להמשך קריאה »

הגיגים, כתבות ומתכונים בנושא מחלות, בריאות ואורך חיים

היכולת להקנות אורח חיים נכון ובריא עבור אנשים שביכולתם להעביר את זה הלאה למשפחתם וקרוביהם היא שליחות אמיתית בעיני.

העדפות אישיות
מתכונים מיוחדים