קרקרים בייתיים שמפעילים את הדימיון

קרקרים בריאים שעשויים מחומרים טובים כיד הדימיון שלכם.
הוסיפו תבלינים ותוספות לפי מה שנראה לכם מתאים וטעים לבסיס

חומרים נדרשים

  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא (ניתן לשלב גם קמחים אחרים כמו קמח שקדים/חומוס/חיטה מלאה או להחליף לחצי לבן וחצי מלא)
  • חצי כוס קוואקר גס
  • כוס גרעיני חמנייה 1/4
  • 1/4 כוס גרעיני דלעת
  • 1/4 כוס שומשום מלא
  • 1/4 כוס גרעיני פשתן או זרעי צ'יה
  • ניתן להוסיף חופן צימוקים / חמוציות למי שאוהב נגיעה מתוקה.
  • 1/4 כפית מלח
  • (אני מוסיפה מידי פעם רבע כפית צ'ילי טחון וכפית זעתר ולפעמים במקום זה כפית שטוחה של פרג)
  • ‏1/4 כוס שמן זית
  • ‏2 כוסות מים

 

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-170-180 מעלות מערבבים את כל החומרים יחד לעיסה אחידה מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר אפיה עליה (ניתן למרוח אותו בממש מעט שמן זית) ומשטחי בעזרת מרית. אופים 10 דקות, מוציאים מהתנור ומסמנים עם סכין גדולה ריבועים או מלבנים ומחזירים לתנור לאפיה של עוד 40-30 דקות עד שהקרקרים יבשים לגמרי. מוציאים מהתנור, מצננים קלות ושוברים לפי הסימנים שיצרנו. מומלץ לתת להם להתקרר לחלוטין לפני אריזה בצנצנת אטומה.

מוזמנים לשתף ב...

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

למתכונים נוספים...

הגיגים, כתבות ומתכונים בנושא מחלות, בריאות ואורך חיים

היכולת להקנות אורח חיים נכון ובריא עבור אנשים שביכולתם להעביר את זה הלאה למשפחתם וקרוביהם היא שליחות אמיתית בעיני.

העדפות אישיות
מתכונים מיוחדים