תבשיל קינואה מתקתק

תבשיל טעים ומזין בקלי קלות
הקינואה פרצה את דרכה לתודעתנו כטרנד היסטרי וכיכבה בתפריטי מסעדות עממיות וגורמה כאחד. הוצגה בתוכניות טלוויזיה, נכתבו עליה מאמרים בעיתון וטובי התזונאים דיברו בשבחה. ואחרי כל זאת, אם יש מי שעדיין לא הכניס אותה לתפריטו – אני מקדישה לו שורות אלו: לא לשווא מכונה הקינואה "אם הדגנים". הנבט שבגרגיר הזעיר עשיר בחלבון יותר מכל הדגנים האחרים,חומצות האמינו שלו מאוזנות יותר והוא עשיר בין היתר בברזל, אשלגן ויטמיני B וזרחן. תכולת הגלוטן שבדגן זה היא נמוכה ביותר והוא ניטראלי לכל סוגי הדם. זהו דגן קל לעיכול, מזין ביותר ובשילוב עם קטנייה מהווה ארוחה מלאה. בנוסף לערכה התזונתי הרב,טעמה האגוזי של הקינואה והמרקם העדין שלה היא מהווה תוספת נפלאה ומרעננת לתפריט היומי. את הקינואה ואת מוצריה השונים ניתן למצוא בחנויות הטבע השונות: הדגן הגולמי עצמו כמובן (קינואה לבנה / אדומה), חלב קינואה, קינואה תפוחה, קרקרים ועוד. ניתן לבשל אותה כתבשיל בסיסי ואליו להוסיף בכל פעם ירקות ותבלינים אחרים. ממש כמו אורז, היא יכולה להוות תוספת למנה בשרית או כמעבה ומעשירת מרקים. בנוסף ניתן להכין ממנה סלטים קרים, קציצות ודייסות מתוקות, מזינות ומשביעות .

חומרים נדרשים

1כוס קינואה שטופה
2 כוסות מים
1 בצל חתוך דק
גזר מגורד 1
2 כפות שמן זית
1כף דבש
2 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה

לטגן בצל בשמן מס' דקות, להוסיף את הגזר ואת הקינואה לעוד מס' דק'. להוסיף מים רותחים ,סויה ודבש ולהנמיך אש עם סיר סגור עד שכל הנוזלים מתאדים. בתיאבון!

מוזמנים לשתף ב...

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

למתכונים נוספים...

הגיגים, כתבות ומתכונים בנושא מחלות, בריאות ואורך חיים

היכולת להקנות אורח חיים נכון ובריא עבור אנשים שביכולתם להעביר את זה הלאה למשפחתם וקרוביהם היא שליחות אמיתית בעיני.

העדפות אישיות
מתכונים מיוחדים