we are what we eat (?)

אנחנו מה שאנחנו אוכלים הוא משפט מורכב. אני מאמינה כי ישנה הסכמה על העניין באופן עקרוני כי מה שנספק לגופנו ירכיב אותו בסופו של דבר. אין לגופנו מהיכן להביא רכיבים  וחומרי גלם אחרים מלבד אלו הנכנסים אליו מבחוץ ואותם הוא מנייד ומהם הוא יוצר חומרים אחרים / נוספים.

אם כך ישנה חשיבות עליונה לבחירות שלנו בהקשר של מזון הנכנס לפינו.  הוא הופך אחר כך לחומר גלם שמיש וממנו נוצרות אבני הבניין השונות המשמשות את הגוף בתהליכים שונים כגון: יצירת הורמונים, חומצות אמינו וחלבונים, בניית תאי הגוף ומרכיביהם השונים ועוד.

בעוד אנו יכולים לעשות את הבחירות לגבי מוצרים בסיסיים מן הצומח שישבו על צלחתנו כמו בחירת ירקות ופירות לדוגמא, הבחירה לגבי מוצרים מן החי היא מורכבת יותר. בעלי החיים אותם אנו אוכלים מגודלים למטרה זו. הם אינם ניצודים בטבע בעודם חיים חיי בר. המגדלים מעוניינים לקבל על תוצרתם רווח כספי גבוה והתעשייה אמורה להיות משתלמת לכל הנוגעים בדבר. משום כך עליהם לשמור על העופות והבקר שלא יחלו ושיהיו ראויים לשיווק. זה נעשה על ידי מתן תרופות אנטיביוטיות רבות. רצוי שהחיה תהיה גדולה ושמנה כי אז תכיל יותר בשר למאכל ומשום כך היא חשופה  להורמונים רבים. כדאי שהגידול שלה יהיה זול כדי שהרווח למגדל יהיה משמעותי יותר. התעשייה הגדולה אינה מאפשרת גידול מושקע ויקר. כמו כל תעשייה רוצים להוזיל עלויות כדי להגדיל רווחים. בעלי החיים מוזנים בתערובות המכילות חומרים שאינם בריאים כמו שמנים מסוג תירס וסויה. אם נכון הדבר לגבי בני אדם (שאנחנו הופכים למה שאנחנו אוכלים) מדוע יהיה שוני לגבי בעלי החיים? כשהם מוזנים במזון לא בריא, גופם הופך למכיל חומרים לא טובים ושאינו יכול להזין אותנו בסופו של דבר!

 

העוף אמנם יותר זול אך עשיר בחומרים מזיקים, הבקר שאמור לרעות ולהיות מוזן מעשב, שורשים ועלים מוזן בתערובות מוכנות ושאינן מספקות חומרים הנחוצים לגופם ולגופינו.

גם עם הדגים ישנה בעיה דומה וגידולי דגים בכלובים ובריכות מוזנים בכופתיות מזון שנוי במחלוקת מבחינת ההרכב התזונתי שלו. אם כך מה עושים?

ההמלצה הגורפת מבחינתי היא צמצמו במוצרים מן החי. ניתן להשיג תחליפים במוצרים מן הצומח. לדוגמא – חלבונים בצורת קטניות ואגוזים או סידן ממקור צמחי כמו טחינה וטופו.

איכלו מזון מן החי שהוא מעט יותר יקר (אורגני או מגודל במראה טבעי או שתזונתו מועשרת כדוגמת ביצי אומגה 3) אך כמותו בסך התזונה פחותה. באמצעות כך תתגברו על העניין הכלכלי,  תרגיל מתמטי פשוט!

מוזמנים לשתף ב...

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

אולי יעניין אותך גם...

מה בנוגע לחיטה?

החיטה היא דגן עתיק יומין ובסיסי בתזונתנו. היא משולבת בהמון מזונות בצורות שונות כגון: לחמים, קמחים צורות שונות של הדגן הגולמי (קוסקוס דק / גס

להמשך קריאה »

חליטות

חליטות צמחים צמחי המרפא הם מטמון! צופנים בתוכם כל כך הרבה טוב והרבה מהם זמינים ממש מתחת לאף. יש להם סגולות רפואיות רבות ויכולת לשפר

להמשך קריאה »

מנגל קצת אחרת

באירועי ברביקיו למיניהם, לרוב יש מנגל שמלא בחלקי בשר אדום ועופות מכל הסוגים. כידוע הבשר האדום בעייתי לאכילה בכמויות גדולות הן בשל איכותו (גידול הבקר)

להמשך קריאה »

הגיגים, כתבות ומתכונים בנושא מחלות, בריאות ואורך חיים

היכולת להקנות אורח חיים נכון ובריא עבור אנשים שביכולתם להעביר את זה הלאה למשפחתם וקרוביהם היא שליחות אמיתית בעיני.

העדפות אישיות
מתכונים מיוחדים